Apakah makanan yang terbaik? Mengapakah agama Islam mewajibkan umatnya supaya mencari yang halal? Apakah konsep halal dan haram menurut perspektif Islam?
Buku Halalkah Makanan Kita? mengupas konsep halal dan haram dalam pemakanan daripada aspek agama, kesihatan, dan undang-undang. Halalkah Makanan Kita? juga menghidangkan kepada pembaca tentang kaedah pemilihan makanan yang betul. Halalan Toyyiban adalah pilihan kita semua.
==========================
Format: Paperback
Saiz: 6'' x 9''
ISBN-13: 978-967-366-134-3
Tarikh Terbit: 19 Nov 2013
Jumlah Muka Surat : 336Berat (kg): 0.45
Penulis: Dr. Saadan Man, Zainal Abidin Yahya
Penerbit: PTS Islamika
==========================
RM 20.00 |
Add to Cart |
Kata Pengantar Pengenalan Bab 1: Makanan Menurut Islam Bab 2: Prinsip-Prinsip Halal dan Haram Bab 3: Kategori Makanan Bab 4: Halalan Toyyiban dalam Makanan Bab 5: Aplikasi Halalan Toyyiban dalam Pasaran Bab 6: Halalan Toyyiban dalam Undang-Undang Kawalan Makanan Penutup Bibliografi Lampiran |
No comments
Post a Comment